+45 98 22 52 00

Kroghs A/S & Danopal A/S opkøbes

Dansk Natursten A/S styrker sin markedsposition i Danmark gennem strategisk opkøb af velrenommerede danske aktører indenfor råstofbranchen

 

Dansk Natursten A/S, en af de førende virksomheder i Danmark inden for råstoffer til bygge- og anlægssektoren, har opkøbt de danske selskaber Kroghs A/S og Danopal A/S.

 

***

 

Dansk Natursten A/S, som er en del af den belgiske koncern Group De Cloedt med aktiviteter indenfor råstoffer, dredgning og miljø, ser opkøbet af Kroghs A/S og Danopal A/S som et væsentligt strategisk led i virksomhedens fortsatte udvikling.

 

Kroghs A/S og Danopal A/S har et bredt spektrum af aktiviteter, der strategisk komplementerer Dansk Natursten A/S’ nuværende portefølje. Det forventes, at disse aktiviteter vil bidrage positivt til virksomhedens fremtidige udvikling, og at alle forretningsområder vil tilføre betydelig værdi til Dansk Natursten A/S’ fortsatte vækst.

 

Landechef i Group De Cloedt, René Gosvig, uddyber baggrunden for Dansk Natursten A/S’ opkøb:

“Dansk Natursten A/S har etableret sig som en nøglespiller på det danske marked inden for råstoffer til bygge– og anlægsbranchen. Med overtagelsen af Kroghs A/S og Danopal A/S, som i mange år er blevet drevet professionelt og dygtigt at Steen Krogh og Birthe Jensen, styrker vi vores position som en af de førende aktører i Danmark indenfor vores område. Opkøbet giver os samtidig mulighed for at tilbyde vores kunder et endnu bredere sortiment af Produkter og tjenester. Vi ser frem til at udvide vores samlede aktiviteter yderligere på det danske marked.”

 

Aktiviteterne i begge erhvervede virksomheder videreføres under deres respektive navn og medarbejderne fortsætter i uændrede funktioner. Efter mange år i spidsen for virksomhederne går Steen Krogh på velfortjent otium. Birthe Jensen træder ligeledes tilbage men vil i en overgangsperiode være tilknyttet virksomhederne. Dansk Natursten A/S indsætter Hans Christian Andersen som CEO for begge nyerhvervede selskaber.

 

Steen Krogh, tidligere ejer af Kroghs A/S og Danopal A/S, udtaler om salget:

”Efter mange års arbejde på at opbygge og udvikle de to selskaber, til hvad de er i dag, har Birthe og jeg fundet, at det er tid til at få nye og yngre kræfter på banen. vi har derfor i samråd med mine sønner Stig og Christian valgt at sælge selskaberne til Dansk Natursten A/S, som vi mener er den ideelle aktør til at føre selskaberne videre. Vi ser frem til, at Dansk Natursten A/S vil fortsætte udviklingen af selskaberne, og at vores dygtige, loyale og trofaste medarbejdere og kunder får en professionel, reel og dygtig arbejdsgiver og leverandør. Vi vil samtidig benytte lejligheden til at takke alle vores kunder, samarbejdspartnere og medarbejdere for de mange års fortrinlige samarbejde, og vi ønsker Dansk Natursten A/S ”god vind” fremover.”

 

For mere information om Dansk Natursten A/S, kontakt venligst landechef Rene Gosvig. Besøg deres hjemmeside på www.dansknatursten.dk.

 

Information vedrørende Steen Krogh og Birthe Jensens afskedsreception følger senere.

 

FAKTABOKS

Om Dansk Natursten A/S

Dansk Natursten A/S har stor erfaring og know‐how som leverandør til store dele af byggeindustrien. Virksomhedens kerneområder er granit til beton‐ og asfaltindustrien, skærver til anlæg af jernbaner, vandbygningssten til sikring af de danske kyster samt anlæg og udbygning af danske havne. Dansk Natursten A/S har specialiseret sig i totalløsninger.

 

I 2016 blev Dansk Natursten A/S en del af belgiske Group De Cloedt, som har hovedfokus på Nordeuropa og Baltikum. I Danmark består aktiviteterne af Dansk Natursten A/S, Thyborøn Nordsø Ral A/S og nu senest Kroghs A/S og Danopal A/S.

 

Om Kroghs A/S & Danopal A/S

Kroghs A/S blev stiftet i 1966 og Danopal A/S i 1989. Begge selskaber er kendte som veldrevne, kvalitetsbevidste og højt respekterede selskaber indenfor råstofbranchen og som leverandør til bygge‐ og anlægsbranchen.

 

Om Group De Cloedt

Familien De Cloedt har været aktive indenfor råstoffer og dredging siden 1870’erne i Belgien. Group De Cloedt arbejder i dag indenfor tre veldefinerede kerneområder: råstoffer, dredgning og miljø.  

 

I dag er Group De Cloedt en koncern med mere end 500 medarbejdere fordelt rundt om i Europa. Koncernen opererer råstofterminaler i Belgien, Frankrig, Danmark, England, Sverige, Tyskland, Holland, Norge, Polen og Letland. Selskabet råder også over betydelige råstofforekomster i Belgien, Danmark, Polen og Norge. Selskabet råder over en flåde på 18 skibe som opererer indenfor dredging og vedligeholdelse

 

Kontakt  

Landechef (Director Denmark)                                                René Gosvig

Telefon (direkte)                                                                          +45 26 23 58 81

E‐mail                                                                                             rg@dansknatursten.dk